19.10.2021

"Täähän näyttää ihan helpolta tehä!" eli Disneyn Belle

Eli tarina yksinkertaisesta cossista, joka ei sitten ollutkaan helppo tehdä.

Tiiättekö sen hetken, kun katotte reffikuvaa ja mietitte että jes, pitkästä aikaa yksinkertanen ja nopee asu tehdä, mahtavaa! Se oli se lähtökohta mistä lähdin tekemään Disneyn Belleä. Ja voi pojat kuinka väärässä voikaan ihminen olla.

Tää frame on kyllä iso mood


Belle alkoi peruukin hankkimisella. Halusin peruukin missä olisi valmiiksi keskijakaus, ja 4€ satunnainen ebay-karvakasa valikoitui uhriksi. Koska Bellellä on "luonnollinen" hiustyyli (niin luonnollinen, kuin tyylitellyssä 2Dssä nyt yleensäkään on), oli pienen lacefront-osion lisääminen edessä ennemmin tai myöhemmin. Aluksi kokeilin lisätä kuituja tavallisella ompeluneulalla, seuraten tätä tutoriaalia, joka ei ottanut sujuakseen. Muutaman ohjevideon jälkeen lamppu syttyi - oikeaa lacefront ventilointineulaahan käytetään loppujen lopuksi ihan kuin virkkuukoukkua. Kaivoin siis pienimmän omistamani koukun ja kokeilin sen kanssa. Homma lähti heti sujumaan ja tunnin päästä Bellen otsa alkoi näyttää jo huomattavasti fiksummalta.

En käyttänyt oikeaa lacefront verkkoa, vaan nikkaroin halvasta tyllistä ihan oman järjestelyn

Lopputulos

Bellen mekko näytti aluksi ihan helpolta projektilta. "Vähän peruskaavaa muokkaamallahan tuollaisen saa kasaan", mietin. Jooh. Juuh.

Kahden proton jälkeen huomasin, että eihän koko sinisessä mekossa ole sivusaumoja. Ei kun kolmas proto tulille! Noh, lopulta viides proto istui oikein ja näytti siltä mitä halusin, joten pääsin siirtymään vihdoin valkoisen kerroksen kimppuun.. jossa odotti vielä hienompi jekku. Siinä nimittäin ei näy keskietu- eikä keskitakasaumoja niiltä osin kun sitä nähdään sinisen mekon alta, mutta silti edestä löytyy oikein nätti ja siisti huivikaulus. 

Juujuu tiiän että animaatiossa vedetään mutkia suoriksi millon mistäkin, mutta mekossa kuitenkin on etusauma selkeästi aina piirrettynä..

Sivusauma, missä olet?

Sivusaumat nyt eivät mikään haaste olleet mutta se kaulus.. hyvän tovin googleteltuanikaan en ollut varma voiko moisen kauluksen tehdä ilman etusaumaa. Mutta kokeilemallahan sekin selvisi. Ensimmäinen ei istunut tarpeeksi nätisti, mutta ainakin se todisti että kauluksen saa aikaan ilman etusaumaakin. Toinen yritys oli jo sellainen kuin halusinkin.

Kauluksessa on alavara, jota nuo nuppineulat pitävät paikoillaan sovituksen ajan

En löytänyt millään oikeansävyistä sinistä kangasta itse mekkoon, joten totesin että no, värjätään sitten tuota valkoista jota käytin Violetiinkin. Hain sinistä, puuvillalle sopivaa kylmäväriä (koska en omista niin isoja kattiloita että kuumalla värjäys olisi ollut vaihtoehto) ja eikun kokeilemaan.

Miksi tää litkun väri tuo mieleen 80-90-lukujen animeveden?

Värikokeiluja eri määrillä pigmenttiä

Bellen essussa ei ollut mitään erikoista - pari suorakaitaletta yhteen. Paitsi noh, siitä essusta kuulsi liikaa se mekon sininen läpi, eli lisäsin sinne vuorikankaasta takapalan :D Sininen hiusrusetti oli ensimmäisellä kerralla liian tiukka eikä mennyt kunnolla kiinni, joten ennen Pääkaupunkiseudun Cosplay ry:n Meriharju-shoottia tein sen kiinnityksen uusiksi.

Ja koska tottakai, niin eihän tässäkään projektissa päästy ilman yhtä väärin leikattua palasta! Sentään sen pystyi hyötykäyttämään jälkikäteen

Myös aiemmin tekemäni paita oli syytä tehdä uusiksi, sillä hehheh, koska tein sen samasta kankaasta kuin mekonkin ja siinä ei ollut etukiinnitystä, ei sitä saanutkaan puettua pään yli vetämällä! Kangas oli myös melko epämukava paidan malliin yhdistettynä. Nappasin isoimman valkoisen trikoopalani ja koska kaavat olivat edelleen tallessa, pystyin vain leikkaamaan ja saumuroimaan koko helahoidon kasaan ilman yllätyksiä.

Ihmettelen kyllä edelleen että tuo kaulusjärjestely toimii eikä näytä erityisen hirveälle :D

Kuva: Nyymix
Kuvatodiste että cossi oli ihan oikeasti päällä!!1

Kaiken kaikkiaan Belle oli hauska projekti missä pääsin tekemään vähän kaikenlaista. Totesin cossista Meriharjussa, että se on täydellinen työntekocossi - se ei purista, siinä ei tule kuuma, eikä siinä ole epämääräisiä roikkuvia osia jotka voisivat jäädä kiinni mihinkään. Haaveilen Bellen figuuriversion tekemisestä ns. hienompana projektina, mutta katsotaan onko siihen kiinnostusta vielä hetken päästä.

Banpreston EXQ Starry -figuuri Bellestä