Siirry pääsisältöön

Cosplayvuosi 2016

Hienoa on lahnan elämä kun ei päivitä mihinkään reilusti yli vuoteen mitään! No tehdään tämä sitten tälleen kollaasina, scrollailkaa postausta niihin kohtiin jotka kiinnostaa.

niyarifa'n conit aikajärjestyksessä:

  • Desucon Frostbite 2016
  • Yukicon 3.0
  • Desucon 2016
  • Tracon 2016
  • Shippocon 2016

Scoobyn conilista alempana postauksessa järjestyksessä:

  • Desucon Frostbite 2016
  • Yukicon 3.0
  • Cosvision 2016

Desucon Frostbite 2016

Frostbiteen tein Snow Bunny Nozomin, joka jäikin ainoaksi kaikista vuoden asuista, joka valmistui hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Nozomin pörröt ovat nyljetystä lasten karvahupparista ja kenkien pohjina toimivat parin euron mustat feikkiUGGit. Rusettiin maalasin kultamaalilla raidat ja hameen helman sahalaitakuvio on leikattu kaikki kankaasta.

Pohjakengät


Valmiit kengätRusetti paloina..
.. ja valmiina

Asun testailua päälle
Hanskat
Kuva ©Matias Tukiainen
Editointi omaa käsialaa
Kuva ©Matias Tukiainen
Editointi omaa käsialaa

Yukicon 3.0

Yukiconiin olin tekemässä osana ryhmää Kunoichi Nozomia sekä Casa Cloveria. Nozomi pääsi conpaikalle asti, mutta jäi loppujen lopuksi kassin pohjalle kun mokoma ei pysynytkään aiotulla tavalla päällä :D Nozomista tulee vielä aikanaan erillinen postaus, koska teen yläosasta osan uusiksi.

Casan kaavat annoin muille ryhmäläisilleni jotta saisimme saman näköiset osat ja ai että, sain olla niin tyytyväinen kun kaikki näyttivät ihanan yhtenäisiltä. Tein myös Ninnun asuun kuuluneen Pata-merkin, Punumi ja Lazuliz olivat tehneet omat merkkinsä jo aiemmin. Harmittaa, että en saanut Casan etuhiuksia muokattua tarpeeksi hyvin jotta olisin voinut olla niihin tyytyväinen.

Vanhoja, siis todella vanhoja luonnostelmia JaJaUma Quartetten paidoista
Sama takeista

Melkein valmis paita
Epäonnistuneet otsahiukset :x

Desucon 2016

Desuconiin en ottanut kuin yhden asun mukaan, ja se asu oli Yona, Akatsuki no Yonasta, jota paricosseilimme Biffen kanssa. Yonassa uutta oli peruukin vääntäminen Yonan villiksi hiuspehkoksi. Peruukin tyyli syntyi tekemällä pieniä lettejä ja painamalla niitä suoristusraudan väliin. Letit auki, vähän harjausta ja voilá, pörröpää on syntynyt. Yonan leninki on kaavoitettu W.I.T.C.H. Irman paidan kaavalla, jonka vuoksi se on vähän tiukka olkapäistä, mutta ei se niin tahtia haittaa kun liivi peittää oikeastaan koko leningin yläosan.

Yonan liivi meni pieneen uusintaan conin jälkeen, kun huomasimme Lazulizin kanssa shootatessa, ettei liivin kaulus suostu pysymään ruskean vyön alla asianmukaisesti piilossa. Liivi auki, kaulus irti ja pidempi leikkaukseen. Liivi on itseasiassa vielä tälläkin hetkellä auki, koska tahdon tehä kaulukseen kuuluvan kullankeltaisen kuvion. Olen vain edelleen tenkapoo, teenkö kuvion kirjomalla vai vanhalla ja turvallisella PlusColor kultamaalilla!


Alkuperäinen peruukki
Lettikäsittely
Leikkaamaton, muotoiltu peruukki
Keskeneräiset liivi ja leninki
Killuttimet

Tracon 2016

Traconin asuja pyörittelin pitkään. Olimme tekemässä Mourun kanssa Nozomin ja Elin Little Devil-asuja, mutta kummallakin loppui aika ja into. Sentään sain Higurashi no Naku Koro ni'n Renan valmiiksi - conin mysteerit-teemaan sopivasti. Renan kanssa en kokenut suurempia vastoinkäymisiä, bootcoveritkin valmistuivat vain puolessatoista tunnissa. Ainut osa, jonka kanssa raavin useampaan otteeseen päätäni oli Renan lakki, mokoma kun tuntuu olevan barretin ja merimieslakin sekasikiölapsi.

Renan mekkoon käytin ehkä maailman parasta kaavoituskikkaa, nimittäin muotolaskosten poistoa. Perfektionismi kun ei salli muotolaskoksia vaatteeseen, johon niitä ei ole piirretty. Yritän tehdä teille joululahjana yksinkertaisen tutoriaalin muotolaskosten poistosta, muistuttakaa minua twitterissä jos sitä ei ala kuulumaan :D

Nähtävästi ainut Renasta tallessa oleva WIP-kuva näyttää olevan tämä rannekkeesta ottamani räpsäisy. Vastaavasti olen väistellyt kameroita Traconissa niin tehokkaasti, että ainut kuva asusta päällä on selfie :D


Omat silmälasit sopivat yllättävän hyvin tähän cossiin joten pidin niitä melkein koko päivän päässä

Shippocon 2016

Toimin Shippoconin ohjelmavastaavana sekä osana avajaisten tanssiesitystä. Cossiksi esitykseen valikoitui Idolm@ster Cinderella Girlsin Rin Shibuya, New Generations asussa. Tein pienen im@s-ryhmämme takkien kaavat ynnä muuta tilpehööriä, joskin jätimme takit sitten esityksestä pois kun tie nousi niiden kanssa pystyyn :D Asuissa ei ollut mitään suunnattoman erikoista: vekkihame, hattu, rannekkeet, nappeja siellä täällä. Suhteessa siihen, miten laiskasti tein Rinin takin, se näyttää yllättävän hyvältä.

Rinin peruukkia en leikannut itse, se käväisi tuttavan päässä Hiyori Iki cosplayssa, jota varten hän leikkasi otsatukan. Alushame löytyi suoraan omista kaapeista.

Hymyä ei oikein riittänyt esitykseen kun herätys oli ennen kuutta ja edessä vielä koko päivä
Niin paljon selfieitä, huolestuttavan vähän oikeita cossikuvia..
----------------------------------------------------------

Tämä coni- ja cosplayvuosi päättyi minun osaltani oikeasti vasta Cosplayn SM-kisoihin, jotka pidettiin toistaiseksi ehkä karmeimmassa ympäristössä jossa olen aikaani joutunut viettämään cosplayn takia, eli Helsingin Messukeskuksessa, Ski-, Lätkä-, Lauta-, Digi- ja Game-messujen yhteydessä yhdessä isossa messuhallissa. Löysimme juuri ja juuri pienen jengimme kanssa paikat joilla istua, mutta suurella osalla paikalle tulleista ei ollut samanlaista tuuria. Monet joutuivat seisomaan isossa ihmisjoukossa, osa näkemättä lainkaan lavaa tai mitä siellä tapahtui. Kisojen voitto meni omasta mielestäni erittäin nappiin, ja onnittelut kaikille voittajille ja kisaan osallistuneille!-~-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~≧◉ᴥ◉≦♥-~-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-


SCOOBY paikalla!
Öhh, koska oon laiska ja huono kirjottaa, lätkin vaa kuvia lyhyine kuvateksteineen :'D


Desucon FROSTBITE 2016

Fantasista Doll - Shimeji
Innostuin jostain syystä kattomaan anime pitkästä aikaa ja oikeestaan ainoo syy siihen oli se että halusin tehä tästä hamosta cossin..Vaan todetakseni ettei "söpöt pikkutytöt" oo oikeen mun juttu. Kaikki tehty tietysti itse, yukatan/kimonon (kumpi se nyt onkaan) kankaan värjäämisestä alkaen. Erityisesti täs asutta tykkäsin kyllä noiden ruusejen maalaamisesta, vaikka siinä pieni ikuisuus menikin.


--------------------------------------------

Yukicon 3.0

Pokemon - Domino ja Giovanni
Sain poikaystävänikin innostumaan taas cosplayn maailmaan ja teimmekin yhdessä Pokemon pahikset! Oma asuni on tehty täysin alusta lopuun itse, suurimpana haasteena oli tuon #&#!@:leen hatun muodon saaminen johon en kyllä vieläkään ole täysin tyytyväinen.Giovanniin käytimme lähinnä valmiita vaatteita joita muokkaamalla asu syntyi :) Pitäisikin joskus kuvauttaa nämä kunnolla...---------------------------------------------------

Cosvision 2016

The Legend of Zelda, Minish Cap
-
Vaati ja Link
Kyseinen peli on oma LOZ suosikkini ja tottakai siitä oli pakko päästä cossaamaan! Vaati hahmona on jotenkin mystinen ja vähän pelottavakin (sen nauru...◉◡◉ ). Tässä asussa oli kyllä mahtavaa nähdä niiden ihmisten reaktioita jotka tunnistivat hahmon :D #nostalgia
Virallisia photoshoot kuvia ei olla saatu vielä, joten ottakaa hassu sohvaröhnötyskuva,"heh"..

Kävinpä muuten Cosvisionissa tuomaroimassa ensimmäistä kertaa elämässäni, oli jännää! 

------------------------------------------

Kävin kyllä muissakin coneissa tänä vuonna, mutta varsinkin loppu vuodesta cosplay into on ollut jossain ties missä. Nyt jännitän jos vaikka Yukiin jotain keksis..