Siirry pääsisältöön

Tracon 9 ja convuoden loppu

Tracon tuli ja Tracon meni. Muistoksi jäi kuvia photoshootista, jossa kuvasin PunCosin tyttöjä, WCS-karsintojen esitykset YouTubessa, ja ehkä joskus vielä luentoni joka todennäköisesti tulee Traconin kanavalle kaikkien katsottavaksi ja ihmeteltäväksi. Tämä postaus on pikakelaus sekä minun että Candyn Traconista, koska tällä kertaa hengasimme harvinaisen vähän yhdessä.

Tässä postauksessa on muuten lisäjekku: laitan tänne kollaasikuvia, joissa on alkuperäinen otos sekä jälkikäteen muokattu kuva. Saatte huvin ja urheilun nimissä etsiä kaikki erot! Listatkaa omat arvauksenne kommentteihin :3

Aloitin matkani Traconiin lauantai aamuna. Herätys oli 6:20 (kiitos junani aikataulusta erehtyneen äidin), ja hiljalleen kasasin itseni ja valmistuin tulevaan päivään. Pakkasin mukaani Konoe Subarun ja suunnittelin pitäväni sitä molempina päivinä mutta.. Toisin kävi. Subaru nähtiin hetken aikaa vasta sunnuntaina, lauantain vetelin siviileissä enkä katunut päätöstäni hetkeäkään. Sain nimittäin vääntäytä aikamoisiin asentoihin kuvatessani Punumin ja Lazuliksen TERA-cosseja ympäri Sorsapuistoa. Jossain välissä kävimme Subwayssakin (kiesus mitkä jonot).

Kuva ja sen muokkaus by allekirjoittanut
Lauantaina tuli itse käytyä vain kahdessa ohjelmassa: WCS-karsinnoissa sekä proppiluennolla.Proppiluento oli äärimmäisen havainnollistava. Kuvia oli tarpeeksi ja oli mahtavaa päästä itse kokeilemaan valmistuneita proppeja. Mieleen jäi erityisesti WoW:in hattu, jota ei todellakaan olisi uskonut styroksista valmistetuksi. Kiitokset ohjelmanpitäjille, olisikohan mahdollista saada kaikki luennolla kerrotut ohjeet myös kirjallisina? : D

WCS-karsinnat olivat, kuten olin arvellutkin, kärsineet peruutuksista. Asia närkästytti, sillä niin monet jäivät vaille kisaamispaikkaa. Enemmän kyllä närkästytti yleisö, joka alkoi apinoimaan esitysten väleissä, kun lavasteita siirreltiin lavalle ja lavalta pois. Ei siinä mitään, jos on kipeä eikä voi auttaa sitä että yskittää, mutta se, että rupeaa yskimään itse koska se on "hauskaa", ei ole missään eikä milloinkaan hyvien tapojen mukaista. Se loukkaa niitä, jotka eivät yskinnälleen voi mitään, sekä lavalle pian nousevia kisaajia. Vähän järjenkäyttöä nyt peliin, tai vaihtoehtoisesti älkää lähtekö tilaisuuksiin, joiden etikettiä ette osaa noudattaa.


Ottakkee esityksiä

Olin äärimmäisen tyytyväinen top 3:seen kisassa. Interstella (2. sija) oli aivan ihana ja suloinen ja voittajat lämmittivät sydäntä niin näyttelyllään kuin aivan upeilla lavasteillaan. Lisää tätä niin kyllä Suomi saa vielä joskus jonkinlaista krediittiä ulkomailla! Kolmanneksi sijoittunut Tales of Xillia oli huvittavan leppoisa pienestä miekkataistelusta huolimatta. En tunne koko pelisarjaa lainkaan mutta vaikutti ihan muikealta. Onnea kaikille jotka lavalle asti pääsivät, ja tsemppiä niille jotka ensi vuonna yrittävät uudestaan tai ensimmäistä kertaa!
Edelleen kuvan on ottanut ja muokannut allekirjoittanut
Kisojen jälkeen lähdin itse taapertamaan kohti Tammerkosken koulua, mistä sain ilmaisen majoituksen ohjelmanpitäjänä. En voi kuin kehua, sillä sain nukuttua aivan rauhassa enkä havainnut mitään häiriötä koko yön aikana. En tiedä, ovatko "yleiset" lattiamajoituset pahempia, mutta tuskin tulen koskaan asiasta selvää ottamaan.

 Nerokkaana pakkaajana tietenkin unohdin ottaa mukaan hiusharjan sekä peilin, joten jouduin sunnuntai-aamuna vaeltamaan Tampere-talolle pukuhuoneeseen laittamaan Subarun päälleni. Samalla nappasin ulkoolta mukaani paikkaliput NCC:hen. Pakko kyllä sanoa että lippujen hakeminen ulkoa on paljon parempi, kuin sisältä, missä on koko ajan kaikkialla ruuhkaa. Ensi vuonna jos vain on hiukan selkeämmin jaettu, kummalta puolelta telttaa saa rannekkeen ja kummalta paikkaliput, niin on aivan perfect järjestely.Punumi ja Lazulis saapuivat aikanaan conpaikalle, ja siinä sitten harhailtiin sinne tänne, kunnes oli aika mennä kuuntelemaan Beyond Real-konsertti. Beyond Real oli aivan upea kokemus, eikä nenäliinapaketin käytöltä vältytty. Toivon sydämeni pohjasta, että tätä kuoroa pääsee kuulemaan muissakin coneissa sillä härre god, aivan upeaa. Olisi aivan mahtavaa päästä kuulemaan konserttia, jossa Unreality-kuoro laulaa ja orkesteri (minkä lie kaupungin se sitten olisikaan) soittaa. Kiitos ja jatkakaa samaan malliin.

NCC oli suoraan sanottuna laadullisesti hiukan pettymys. Odotin jotenkin paljon enemmän, nähtyäni Päivin upean finaaliesityksen (joka oli siis sama, jolla hän finaaliin pääsi Frostbitesta). Ajattelin, että ihmisissä syttyisi vahva into ja halu yrittää parhaansa, ja varmasti moni sen tekikin, mutta jotenkin se ei välittynyt lavalta yleisöön.

Esityskisa oli aika normisettiä, voittajaparin näyttely jäi mieleen erinomaisena taidonnäytteenä. Ihanan dramaattista, varmasti näkyi viimeiselle riville asti yhtä vaikuttavana, kuin permannolle. Kuplat olivat ihastuttavia, ja minun puolestani niitä olisi saanut olla lisääkin :3

Se olisi kai siinä sitten, convuosi 2014. Kaikenlaista tähänkin vuoteen mahtui. Näillä näkymin seuraava con on tammikuinen Yukicon Espoossa, minne ehkä, jos tähdet ovat oikeassa asennossa, teen kisa-asun ja otan osaa pukukilpailuun. Varmaksi en tätä sano, koska noh, niin. Elämä yllättää aina silloin kun sen ei tarvitsisi : D

Näihin kuviin ja tunnelmiin!