Siirry pääsisältöön

Laiskaa cosplayta (ja blogin kirjoitusta)

On tosiaan jääny kirjottaninen taas vähän..Eipä tässä kyllä nyt ihan hirveesti oo tullu tehtyäkään mitään,jäi Yukicon (kisat :__: ) ja Frostiki välistä rahattomuuden takia :/ Kovasti oon yrittäny tsempata itteeni jatkamaan cossien tekoa,mutta kun tuntuus siltä että seuraaviin coneihin on niiiin pitkä aika.Parastahan on paniikissa parin viimesen päivän aikana ennen conia/tapahtumaa ähertää sormet verillä yötä päivää niin että tapahtumassa pysyy juuri ja juuri tolkuillaan liian pienissä kengissä ja vähän joka puolelta ratkeilevassa asussa..
Nooh,onneks mulla on Emppu joka aina jaksaa hätistellä tekemään jotakin :D
Link-cossin kanssa edistystä on tapahtunut eniten,joten lätkin vain kuvia ja selitän mitä tapahtuu.


Chainmail on ollu tässä nyt suurimpana haasteena.Netistä oon ettiny ohjeita ja tutorialeja ja oon niitä löytänykki,mutta ongelmana on se että kaikki tekee niin erillaista ja eri tavoilla.Vaikee esim laskeskella paljonko tarvitsee rautalankaa ja minkä paksusta ja minkä kokoiset renkaat ois parhaat itselleen. Faijan kanssa pähkäiltiin pitkään ja loppujen lopuks päädyttiin kokeilemalla ostaa halvinta rautalankaa jonka paksuus on n. millin ja no, ostettiin sitä vaan ihan helvetisti.
Rautalanka joka on kaiken lisäksi hiukan väärän värinen
Rautalanka kieputetaan 8mm. metalli tangon ympärille ns. vieteriksiPötköt irrotetaan metalli-tangosta ja sahataan kahtia (Dremel on kaveri!)
 pituus suunnassa, jolloin yllätysyllätys, niistä tulee renkaita :D
Hihan aloitus, renkaiden pujottelu/asettelu olikin haastavanpaa kuin
 luulin. Meni muutama tunti ennen kuin keksin itselleni helpoimman ja nopeimman tavan..

Miekka ja kilpi  
Finnfoamin helvetti.
Voitte vaan kuvitella kuinka hupaisan näkönen on nuori tyttö yksin rautakaupassa (ByggMaxilta löytyy!) ostamassa Finnfoamia ja yrittämässä tunkea sitä autoon.Ja tietenkin koska nuo levyt oli yli  kaksi metrisiä niin eihän ne sinne autoon mahtunu ilman käsisahan apua.Finnfoamia miekkaa ja kilpeä varten.Ei oo
 muuta kuin ääriviivat piirrettyinä.Ja joo,ne näyttää helvetin isoilta mutta jätin
vähän varaa virheille :) . 


Miekkan kahva itrosi sahausvaiheessa.Vielä on mietintä vaiheessa, että millaisen tuki rakennelman kyhään kahvan ja terän väliin niin, että kahva kestää terän painon.Ja ne näyttää edelleen isoilta...tosin miekan pituus on suhteutettu mun pituuteen


Tuollainen kapea teräinen saha oli mielestäni paras vaihtoehto näin paksuun materiaaliin.Kepeästi ja tarpeeksi tarkasti sai nuo muodotkin tehtyä.Työtä riittää silti vielä.Yksi ongelma on myös terän paksuus.Täytyy varmaan sahalla ottaa suurinnpiirtein ja loput viilalla oikean paksuuden saamiseksi.


Kilven puoliskot ennen yhteen liimaamista.Etupuolelle olen jo ehtinyt alottaa kaivertamista.Kahvat on vielä suunitelma vaiheessa..

Puuuh...Paljon on vielä tehtävää, esim. tunikan kanssa josta oon nyt tehny jo kaksi versioo joista kumpikaan ei oikeen toiminu.Oikeen kankaan ( JA VARSINKIN VÄRIN) metsästys jatkuu vielä.
Kuten ehkä huomaakin, en ole kauhen suunitelmallinen ihminen vaan yritän ensin ja itken myöhemmin.Ehkä mä saan tän joskus valmiiksi :).Ideoita kaikkiin räpellyksiin otan mielelläni vastaanHyvää loppuviikkoa kaikille!
Candy