Siirry pääsisältöön

Kaveria ei jätetä

Hyvää alkanutta vuotta!

Viimeiset 3 päivää on tullut vietettyä tehden cosseja - vähemmän tosin omiani! Kaksi ryhmäläistäni alkoivat väkertämään omia asujaan : D "Kokeneempana" (kuten hän minua kutsui) otin sitten asiakseni auttaa toisen heistä hiukan alkuun, ja minulla on jopa kuvamateriaalia tästä jo 2 päivää jatkuneesta askartelusta!
Projektihan on siis HBO:n Game of Thronesin Daenerys Targaryenin häämekko. Asuun kuuluu kolme munaa, joista aloitimme työskentelyn mm. munien tekoon kuluvan ajan sekä kankaan puutoksen vuoksi.

Daenerys
Tässä kyseiset munat: yksi tummanvihreä, yksi vaalea ja yksi tummanruskea.

Niille jotka eivät välttämättä ole ala-asteella tällä ohjeella väsänneet pääsiäismunia, niin tässä ohje:

Koko homma aloitetaan hankkimalla yksinkertaiset tarvikkeet: ilmapalloja, maaleja, softista, liimaa, vettä, siveltimiä, sanomalehtiä (sekä suikaloitavaksi että lattian/pöydän suojaksi!) ja referenssikuvia.

1. Ilmapallot puhalletaan sopivan kokoisiksi. Jätä ilmapallot johonkin turvalliseen paikkaan (suojaan epilyttäviltä hahmoilta kuten kissoilta, koirilta ja lapsilta).

2. Ryhdy tekemään liisteriä. Liisterin itse tekeminen tulee huomattavasti halvemmaksi kuin lähteä kaupasta ostamaan, mutta jos syystä tai toisesta kaapeissa sattuu lojumaan purkillinen valmista liisteriä niin kysy lupaa käyttää sitä! Totesimme että paras liisteriohje on sekoittaa tavallista maizenaa ja vettä ja kiehauttaa. Kestää ehkä noin 5 minuuttia kaiken kaikkiaan ja liisteri on valmis käytettäväksi.

3. Revi/leikkaa sanomalehdistä suikaleita.

4. Levitä siveltimellä tai vastaavalla välineellä liisteriä ilmapallon pinnalle ja asettele suikaleita vierekkäin ilmapallon pinnalle pystysuunnassa. Tarkista aina että saat jokaisen suikaleen mahdollisimman tiiviisti kiinni ilmapalloon niin vältyt turhilta rypyiltä ja kulmilta myöhemmin!

Ensimmäisen kerroksen jälkeen munat näyttivät tuolta.

5. Jätä kuivumaan. (Me kuivasimme osittain föönillä, toimii!)

Tässä siis tämä ryhmäläiseni Tiia jolle nuo munat tulevat.

6. Kun ensimmäinen kerros on kuivunut, voit alkaa korjailemaan rikki menneitä tai tyhjiksi jääneitä alueita. Kun olet tyytyväinen, anna taas kuivua tai kuivata miten parhaaksi näet.

7. Sekoita pieni määrä liimaa isompaan määrään vettä. Seos ei saa olla liian tahmea, ennemmin hyvin vetinen. Levitä tätä seosta munien pinnalle (tämä on vaihtoehtoinen vaihe, me teimme tämän varmuuden vuoksi jotta maali ei mahdollisesti sulattaisi sanomalehtikerroksia).

8.Anna kuivua.

9. Ryhdy väsäämään muniin tulevia suomuja softiksesta. Huomaa, että munien pohjassa ei ole suomuja lainkaan vaan pohja on rosoisen näköinen, kuin hiekkaan kosteana upotettu.(Softiksen käyttö ei tietenkään ole mikään pakko, voit keksiä oman tapasi tehdä suomut munien pintaan, mutta me halusimme mahdollisimman autenttisen näköiset munat.)

1/9 levystä suomuja

10a.Leikkaa ja liimaa yksittäiset suomusi yksi kerrallaan muniin.
TAI
10b.Toteuta oma ideasi suomuista.

11a. Sulje softis samalla liima-vesi-seoksella jonka teit.
TAI
11b.Jatka oman suunnitelmasi mukaan.

12. Maalaa ja halutessasi lakkaa.

Yukiconiin on enää viikko ja päätin vihdoin miten toimin asujeni kanssa. Akemin laitan lauantaina, sillä sunnuntaina tiedän olevani poikki ja puhki enkä todennäköisesti tulisi jaksamaan tassutella ympäriinsä itsetehdyissä sandaaleissani. Kesti hetken ennenkuin tajusin että minullahan on yhteensä 3 pelihahmocossia: Akemi, Reina ja Ib. Reinan korjaukset eivät ole vielä niin hyvällä mallilla että laittaisin sunnuntaina Reinan, joten katse kohdistui aikalailla heti Ibiin. Ib on mukava, tarpeeksi löysä ja helposti puettava asu joka kuitenkin liittyy conin teemaan. Eikä koskaan tee pahaa ulkoiluttaa vanhoja asuja ; D

Nähdään Yukissa!

-Bardiel